СТАДИОНИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ КЛУБОВЕ

Сегашният нов стадион на Арсенал се използва от 2006г.,след като досегашния-Хайбъри-използван в продължение на 93 години ,се оказва малък.

Стадия стадион се намира много близо до новия,като той вече е разрушен и на мястото са построени жилищни сгради.

Капацитета на новия стадион е 60 355 зрители.Интересното  е,че при сключването на договора със спорсора-Авиолиниите Емирейтс, е записано,че стадиона ще носи това име за следващите 15 години.

Стадиона е открит на 23 Юли 2006г.,като първият мач е бенефиса на голямата звезда на отбора дотогава-Денис Беркамп.

Като на мача,той играе последователно и за Аякс и за Арсенал.

Стадиона е наистина внушително съоръжение.Ако приближите до него след като излезете от метростанцията-Хайбъри ,скоро ще видите редица от модерни бизнес  сгради-на 5-6 етажа.Това са офисите на Арсенал.След това по естакада се изкачвате до огромната площадка на която е построен стадиона.Дъхът ви спира,съоръжението е наистина огромно и супермодерно.На няколко места са закачени огромни трансперанти с футболисти-легендите на Арсенал.

Там е написано и мотото на клуба на латински VICTORIA CONCORDIA CRESCIT означаващо-чрез хармония към победа.

От няколко страни има  мостове над жп  линии и река.

Като повървите покрай стадиона се стига до огромно стълбище,което всъщност е главния вход.На долната площадка има 2 автентични стари оръдия,показващи откъде идва името на клуба,а именно,че клуба е основан от група работници от военния завод-на лондон Улуич Арсенал 1886г.

А до тях под основната площадка е разположен огромния фен магазин The Gunners-на площ от поне 1000 кв.м.-където спокойно можете да прекарате няколко часа разглеждайки безбройните продукти,изложени там.

Хареса ли ви информацията -оставете коментар?

Какво още ви интересува?

Write By: nija6558 Published In: Резултати мачове Created Date: 2017-02-13 Hits: 209 Comment: 0