КАКВА УЧЕНИЧЕСКА РАНИЦА ДА ИЗБЕРЕМ

КАКВА  РАНИЦА ДА ИЗБЕРЕМ ЗА УЧИЛИЩЕ

С  наближаването на 15 Септември все повече родители се замислят за покупката или смяна на съществуващата ученическа раница за своето дете.

Най –важно разбира се е това при първокласниците,понеже ентусиазмът е най-голям,притесненията от избора на модел-също.

Всеизвестно е ,че малките ученици носят повече неща от големите.В началните класове ,особено 1-ви ,изискванията на учителките са за носене на многобройни учебници,тетрадки,помагала,несесери, пособия по Домашен бит,дрехи и обувки за Физическо,сандвичи,вода,плод и т.н.-списъкът може да е безкраен.

Единият от вариантите е раница с колелца,тогава тя ще може да се тегли и да ен тежи толкова на гърба на детето.  Това е само на пръв поглед.На практика колелцата и дръжката увеличават сериозно теглото,а освен това тегленето по кални улици с дупки,локви и т.н.довежда до невъзможност раницата да се поддържа чиста.

Затова според мен този вариант не е за предпочитане.

Също така добре е раницата да не е много тежка-независимо,че повечето от времето ще я носи родителят а не детето.По-добре да се откажем от някой допълнителен джоб,цип,твърдо дъно и т.н. в името на по-малкото тегло.Разбира се –задължително е гърба и презрамките да са ортопедични и омекотени.

Онтосно размера,важно е раницата да не е по широка от раменете на детето и да не стига по надолу от кръста,понеже ще бъде неудобна за носене и може да доведе до изкривяване.  

Много раници имат  светлоотразителни ленти ,които са важни при движение по-тъмно-хубаво е да се изберат такива.

 

Дръжките/презрамките на раницата също трябва да са достатъчно широки, за да са удобни за носене.
На омекотеният гръб е хубаво да има канали за порветряване ,а да не е плътен.Така се избягва запаряването при по-дълго носене.

Хубаво е да има поне един джоб,който да има вътрешен органайзер ,с цип и вътрешни джобове,както и вграден крючодържател за носене на ключ.

Също е важно да има поне един страничен джоб с ластик за носене на шишето за вода.

Относно модела ,дизайна и цветовете,разнонобразието е голяма.

Има раници на аничационни герои,футболни отбори принцеси ,супермени и много други.Тук може да оставите вашето дете да си избере само,така ще се радва повече,ако носи раница езбрана от самото него.

И най-накрая – и да не сте избрали най-подходящата,това въобще не е фатално.

 Раниците особено при малките ученици се износват бързо от влачене ,хвърляне и т.н.,така че рядко една раница независимо от здравината,издържа повече от една година.
 

 

Write By: nija6558 Published In: Резултати мачове Created Date: 2017-08-27 Hits: 98 Comment: 0